Prima pagină » Liviu G. Stan – Premiul FICȚIUNEA pentru cel mai creativ scriitor al anului 2021, pentru romanul Salamandre (Litera, bpc)

Liviu G. Stan – Premiul FICȚIUNEA pentru cel mai creativ scriitor al anului 2021, pentru romanul Salamandre (Litera, bpc)

Liviu G. Stan, la decernarea Premiului FICȚIUNEA

În seara de 8 iunie, ora 19, a avut loc gala de decernare a Premiilor FICȚIUNEA, acordate de revista „OPT motive” și de Asociația Creatorilor de Ficțiune. Deși fusese programată să se desfășoare pe Plaja Neversea, din cauza condițiilor meteorologice, gala a avut loc în sala „Jean Constantin”, Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret și a beneficiat de sprijinul Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”  și al Consiliului Județean. 

Au fost acordate trei premii FICȚIUNEA

– Premiul Ficțiunea pentru cel mai creativ artist vizual a fost acordat lui Bogdan Farcaș  – pentru rolul Florin Iespas, din lungmetrajul Neidentificat (r. Bogdan Apetrei).

– Premiul Ficțiunea pentru cel mai creativ scriitor a fost acordat lui Liviu G. Stan – pentru romanul Salamandre, Litera, bpc, 2021.

– Premiul Ficțiunea pentru personalitatea artistică a anului a mers la Horațiu Mălăele, recompensat pentru implicarea în numeroase zone ale ficțiunii (film, teatru, carte, desen).

Reamintim că nominalizații sunt selectații din propunerile făcute de membrii Asociației Creatorilor de Ficțiune în colaborare cu revista „OPT motive”.

Juriul a fost constituit din Doina Ruști – scriitoare, Adriana Irimescu – actriță, Andrei Boncea – producător de film.